24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура

prev next

     Областният управител Желязко Желязков заедно със зам. областния управител Тодор Георгиев ще се включат в празничните прояви по повод 24 май, организирани от община Добрич. Заместник областният управител д-р Катя Ганова ще присъства на тържествата по случай Празника на град Балчик.

     Тържествата за Деня на славянската писменост, българската просвета и култура ще започнат на 24 май от 9.00 часа с празнична литургия в храм "Свети Георги". Ще бъде отслужен благодарствен молебен, посветен на светите равноапостоли Кирил и Методий. Кметът на Добрич Детелина Николова ще открие тържествата от 10 часа на площад "Свобода" с участието на фолклорна танцова студия "Добруджа", ансамбъл „Сборенка", Зонална танцова формация „Алексия", Сборен духов оркестър, детски хор „Маестро Захари Медникаров" и деца от детските градини. Традиционното празнично шествие, което ще премине през централната улица на Добрич, ще бъде водено от 100 годишна икона на светите братя Кирил и Методий. В него ще участват ученици, педагози, културни дейци и висши учебни заведения.

     Областният управител Желязко Желязков поздравява всички добруджанци по случай най- светлия български празник и поднася своите благопожелания на радетелите на просветата и културата, на всички, които работят от сърце за съхранението на духовните устои на нацията и  нашето национално самочувствие.

     Нека пребъде Българското Слово през вековете!

     Честит празник!

 

 




Актуално

съобщение

анкета