Млад спортист - възпитаник на Ресурсния център Добрич, получи награда от името на Областния управител

     Заместник областните управители Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова посрещнаха 13- годишния Пламен, представил достойно българските атлети с интелектуални затруднения - участници в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс' 2011 в Атина. Те го поздравиха за изключителното постижение в първото за момчето  голямо международно състезание. В турнира по "Боче" са участвали 300 състезатели от 185 страни.

     Припомняме, че от 14- членната българска делегация младият спортист завоюва трето място отборно и четвърто в индивидуалното класиране. Заедно със съотборничката си Петя Маркова от Плевен, в надпреварата на смесени двойки, Пламен Атанасов завоюва бронзов медал. Българските представители са отстъпили само пред отборите на Унгария и Молдова.

     В индивидуалното класиране Пламен Атанасов заема четвърто място, отстъпвайки само на представители на Бангладеш, Бахамските острови и Тунис. Възпитаникът на Ресурсния център в Добрич е твърдо решен да продължи заниманията си с играта и вече е получил покана за турнир в Плевен.

     От името на Областния управител момчето получи хубав спортен екип с пожелание достойно да се представя и на следващи турнири и да прославя името на родината си.  Зам. областните управители сърдечно поздравиха Пламен Атанасов, изразиха своята гордост от отличните постижения, които е постигнал  благодарение на своята всеотдайност, отговорност и спортсменски дух. Заслужената победа, разбира се, е и в резултат на подкрепата и грижите на най- близките и треньорите. А всички ние, като общество, като институции, трябва да осигурим най-добрите възможности за младите спортисти с интелектуални увреждания, за да имат възможност да спортуват, и да доказват, че могат, заявиха Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова.    

    




Актуално

съобщение

анкета