Министър Тотю Младенов направи първа копка на социален обект в Добрич

 

     Министър Младенов направи първа копка на социален обект в града. Обектът се реализира по Проекта за социално включване, който се изпълнява със заем от Световната банка. Проектът включва насочване на социални услуги за деца от 0-7 години. Бенефициенти са 2800 родители и деца. Стойността на  Общностният център е  1 200 000 лв. 51 нови специалисти ще работят по предоставяне на социалните услуги, посочи министърът. Той припомни, че тук са изградени  четири центъра от семеен тип, едно защитено жилище и Център за рехабилитация. „Мисля, че това е начина, по който трябва да се реализира приемната грижа", каза министърът. Социалните трапезарии, които разработи община Добрич, също са много добър пример за цяла България", посочи Тотю Младенов.

     По време на тържествената сесия по- рано през деня, министърът подчерта в изказването си пред добруджанци, че „Добрич е пример за добра  социална политика в цяла България".

     В Добрич днес се отбелязва 71-ата годишнина от освобождението на Южна Добруджа от румънска власт и възвръщането на града в пределите на България.




Актуално

съобщение

анкета