Официално се откри обновеният хидролечебен сектор в ДКЦ-ІІ

     Заместник областният управител д-р Катя Ганова бе гост на откриването на обновения хидролечебен сектор в Диагностично консултативен център-ІІ в Добрич, което се състоя днес, 12 октомври. От 17 октомври тук ще се провеждат и лечебните процедури на деца с увреждания, които организира Областна администрация Добрич с помощта на всички общини в региона.

     Общинското лечебно заведение е единственото в Добрич, което предлага за своите пациенти водолечебни процедури в професионална хидротерапевтична вана "AQUADELICIA" и методът "Кинезиотейпинг". Ефектът на водолечението е един от най-старите, най-достъпни и безопасни методи за лекуване на редица заболявания и за релаксация. Новото оборудване в ДКЦ-ІІ дава възможност за извършване на процедури в перлена или вихрова вана. Сеансите действат закаляващо и ободряващо, подобрява се кръвообращението, тонизирането на мускулите, овладява се  депресията.

     Хидролечебният сектор е създаден с финансиране от общината на стойност 30 000 лева, и с дарителската помощ на Пенчо Бакърджиев, информира управителят на ДКЦ-2 д-р Валери Веселинов. В него ще се прилагат лечение на психическа и физическа умора, травми, болести на опорно-двигателния апарат, периферни неврологични заболявания, борба с наднормено тегло. Екипът се състои от двама лекари и петима рехабилитатори.

     От 17 октомври в хидролечебния сектор ще се провеждат и лечебните процедури на деца с увреждания, които организира Областна администрация Добрич с помощта на всички общини в региона, съобщи при откриването днес зам.-областният управител д-р Катя Ганова. Досега децата бяха водени в балнеологичния център на курортен комплекс Албена.




Актуално

съобщение

анкета