От 11 декември влакът София-Кардам ще се движи само до Добрич

     Промените, въведени от Холдинг БДЖ ЕАД, са част от мерките за оптимизиране на графика на движение.  Сред спрените 30 влака през ноември, бе и пътническият влак Варна-Добрич. Въпреки усилията на Областния управител Ж. Желязков и депутата Румен Иванов, за запазване на линията Кардам-София-Кардам, Министерство на транспорта и БДЖ извършват реформите, които Европейската комисия  очаква от българската страна. От 11 декември влакът ще се движи по направление Добрич-София-Добрич.

     Припомняме, че в началото на ноември Областният управител Желязко Желязков се обърна за съдействие към министъра на транспорта Ивайло Московски. В писмо до министерството, бе обоснова необходимостта бързият влак Кардам-София-Кардам да остане да функционира в жп транспорта на страната, както и прикачването към него на допълнителен спален вагон.

     Въпреки положените усилия и от народния представител Румен Иванов, не е постигната договореност влакът да продължи да пътува до Кардам. Справка на БДЖ  показва, че среднодневното натоварване на композицията в участъка от Добрич до Кардам е от пет пътници.




Актуално

съобщение

анкета